Illustration Управителен съвет на Споразумението на кметовете

Споразумението на кметовете за климата и енергията навлезе в нова фаза от историята си със стартирането на Управителния съвет на Европейското споразумението на кметовете, потвърждавайки инициативата като уникално политическо движение, насочвано от кметовете.

Обявен официално на 10 февруари 2017 г., Управителният съвет първоначално се състои от 7 кметове и местни избрани представители:


- Ан Идалго, кмет на Париж (Франция), член на Политическия съвет на Глобалния пакт
- Даниел Термонт, кмет на Гент (Белгия), президент на EUROCITIES
- Екарт Вюрцнер, кмет на Хайделберг (Германия), президент на Energy Cities
- Мерсе Конеса-и-Пагес, президент на провинция Барселона, кмет на Сан Кугат дел Валес (Испания), член на Изпълнителния съвет на Алианс за климата
- Юлийе Домач, директор на REGEA, Енергийна агенция на Северозападна Хърватия, президент на FEDARENE
- Аса Карлсон Бьоркмаркер, заместник-кмет на Векшьо (Швеция), член на Управителния съвет на ICLEI Europe
- Фурио Хонсел, кмет на Удине (Италия), говорител за климата и енергийния преход за Съвета на европейските общини и региони (СЕОР)

Управителният съвет на Европейското споразумение на кметовете ще даде на местните и регионалните лидери възможността да играят по-голяма роля в оформянето и по-нататъшното ръководене на инициативата. Членовете на Управителния съвет също така ще водят кампания за създаване на рамки за местни действия за климата и енергията от национално и европейско ниво, като повишават осведомеността за местните потребности сред европейските и националните компетентни органи.

Този Управителен съвет на кметовете има за цел да обсъжда стратегическите насоки на инициативата, за да се гарантира, че тя най-добре отговаря на потребностите на градовете и е съобразена с техните очаквания, както и да се насърчи диалогът между Европейската общност по споразумението и институциите на ЕС.

Официален старт на Управителния съвет на Европейското споразумение на кметовете, 10 февруари 2017 г., Брюксел

twitter
twitter 1
twitter 2
facebook
facebook 1
facebook 2
newsletter
newsletter 1
newsletter 2
rss feeds
rss feeds 1
rss feeds 2
С политическата подкрепа на Европейската комисия С политическата подкрепа на Европейската комисия. Уебсайт, координиран от Бюрото на Споразумението.
Registration form | Новини | Програма | Карта на сайта | Rss помощ | Кредити | Правила